Botic van de Zandschulp door naar kwartfinale Queen's toernooi in Londen
i

GettyImages

Botic van de Zandschulp door naar kwartfinale Queen's toernooi in Londen

Rick Kraaijeveld • 19:42, 15-06-2022 / Laatste Update: 06:30, 08-01-2024

Botic van de Zandschulp heeft in ronde 2 van het ATP-grastoernooi afgerekend met Grigor Dimitrov. In de 1e set had hij een tiebreak nodig, maar set 2 ging met 6-3 naar de Nederlander toe. Hij mag het nu gaan opnemen tegen Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina in de kwartfinale van het ATP-toernooi.

De Nederlander begon goed aan de partij, maar na wat slordigheden ging het initiatief toch over naar Dimitrov. Bij 4-2 voor Dimitrov begon het echt te lopen bij Van de Zandschulp. Na een lange game waarin het een keer of 7 deuce werd, pakte Van de Zandschulp een break waardoor het 4-4 werd. Deze set ging door naar een tiebreak, die dus voor Van de Zandschulp werd.

Stuk meer gemak

Van de Zandschulp zat er in de 2e set een stuk beter in. Dat was ook te zien aan de eindscore van 6-3. Van de Zandschulp reageerde veel beter en zette de Bulgaar onder enorme druk, die daaronder bezweek. Uiteindelijk kwam Van de Zandschulp niet meer in de problemen.

Kwartfinale

De kwartfinale speelt hij vrijdag tegen Alejandro Davidovich Fokina, de Spanjaard die met moeite won van de Australiër Alex de Minaur. Waar hij de 1e set verloor met 4-6 won hij de 2e set met 6-4 en de laatste via een beslissende set: 7-5.