🎥 | Carlos Alcaraz straalt op weg naar Sunshine Double

Emiel Versteeg • 14:00, 31-03-2023 / Laatste Update: 07:57, 12-12-2023

Carlos Alcaraz heeft de halve finales bereikt van het masterstoernooi in Miami. De nummer 1 van de wereld won na 2 sets van de Amerikaan Taylor Fritz: 6-4 en 6-2. De Italiaan Jannik Sinner is de volgende tegenstander van Alcaraz.

De 19-jarige Spanjaard ligt op koers voor de Sunshine Double, dat betekent winst in de toernooien van Indian Wells en Miami. Deze double is eerder door 7 andere mannelijke tennissers gewonnen. Alcaraz won eerder deze maand al in Indian Wells en is nu ook goed onderweg in Miami.

Alcaraz veel te sterk voor Fritz

Fritz, als 9e geplaatst in Miami, vocht voor wat hij waard was tegen Alcaraz, maar hij kon geen vuist te maken tegen de Spanjaard. Alcaraz overklaste Fritz. Hij won in beide sets meteen de servicegame van de Amerikaan en gaf de controle niet meer uit handen.

De andere halve finale in Miami gaat tussen de Russen Daniil Medvedev en Karen Chatsjanov.

'Altijd speciaal om tegen Sinner te spelen'

Na de gewonnen wedstrijd tegen Fritz verscheen Alcaraz voor de camera van Ziggo Sport, hier blikte hij ook alvast vooruit op de volgende wedstrijd tegen Jannik Sinner. Kijk hieronder naar het interview met de Spanjaard: