Demi Schuurs voor 3e keer naar halve finales in dubbelspel WTA Finals
i

Getty Images

Demi Schuurs voor 3e keer naar halve finales in dubbelspel WTA Finals

Sjors Tanis • 11:23, 06-11-2022 / Laatste Update: 20:57, 11-12-2023

Demi Schuurs en haar Amerikaanse dubbelpartner Desirae Krawczyk gaan met Veronika Koedermetova en Elise Mertens strijden om een plek in de eindstrijd van de WTA Finals. Het Russisch/Belgische koppel won in de groepsfase alle wedstrijden en eindigde bovenaan in de poule.

Lees ook: Van geruchten over broertje Perr tot haar coming-out: alles over dubbelkoningin Demi Schuurs

Schuurs en Krawczyk wonnen 2 van hun 3 partijen en werden in de andere poule 2e achter de topfavorieten Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova uit Tsjechië.

3 keer scheepsrecht?

De 29-jarige Schuurs staat voor de 3e keer in de halve finales van de WTA Finals. Opvallend genoeg lukte de Limburgse dat steeds met een andere dubbelpartner. "Ik heb maar weer bewezen waarom ik hier op dit niveau thuis hoor", zei Schuurs vrijdag, nadat ze zich met Krawczyk bij de laatste 4 koppels had geschaard.

De halve finale van Schuurs in het dubbelspel staat zondag als laatste partij van de dag op het programma in de Amerikaanse stad Fort Worth. Krejcikova en Siniakova openen het programma tegen de Letse Jelena Ostapenko en Ljoedmila Kitsjenok uit Oekraïne. Daarna zijn de 2 halve finales van het enkelspel.