'Dit had ik nodig na het afgelopen half jaar': Gijs Brouwer stunt met kwartfinale in Rosmalen
Gijs Brouwer wint in Rosmalen / ANP

'Dit had ik nodig na het afgelopen half jaar': Gijs Brouwer stunt met kwartfinale in Rosmalen

15:01, 12-06-2024 / Laatste Update: 15:01, 12-06-2024

Gijs Brouwer heeft zich op knappe wijze geplaatst voor de kwartfinale van Libéma Open. De Nederlander versloeg Adrian Mannarino, de nummer 21 van de wereld: 2-0 in sets. Brouwer deed als qualifier mee in Rosmalen.

De 28-jarige Brouwer moest twee kwalificatieronden overleven om überhaupt aan het toernooi mee te mogen doen. In de eerste ronde won Brouwer - zelf de nummer 232 van de wereld - van Jakub Mensik. De Tsjech staat 79e van de wereld.

De Nederlander ging dus vrolijk verder met stunten. In de achtste finale won hij met 6-3, 6-3 van Mannarino. De Fransman won vijf jaar geleden nog het toernooi in Rosmalen. Brouwer weet zeker dat hij in de kwartfinale weer tegen een Fransman speelt. Hij tennist tegen de winnaar van het duel tussen Ugo Humbert en Arthur Fils.

'Voelt heerlijk'

"Dit had ik echt even nodig na het afgelopen half jaar", zei Brouwer na afloop met een grote glimlach bij Ziggo Sport. "Veel geblesseerd, niet gepresteerd. Dus dit is echt heel lekker."

Hij had een speciaal plan tegen Mannarino. "Ik wilde mijn eigen ding doen, niet te veel op hem letten. Hetzelfde als een paar jaar geleden op de US Open, toen lukte dat ook." Toen werd het zelfs 3-0. Brouwer zegt dat de Fransman weinig met zijn backhand doet en daar wilde hij van profiteren.

Tallon Griekspoor

De partij tussen Brouwer en Mannarino begon door regenval een half uur later. Tallon Griekspoor is de enige andere overgebleven Nederlander in het mannentoernooi, maar hij moet de kwartfinale nog zien te bereiken. Hij moet zien af te rekenen met Mackenzie McDonald, rond 17:00 uur op woensdag.