Dit zijn de reacties van Roger Federer en Novak Djokovic na 21e grand slam-titel Rafael Nadal
i

Getty Images

Dit zijn de reacties van Roger Federer en Novak Djokovic na 21e grand slam-titel Rafael Nadal

Sjors Tanis • 18:02, 30-01-2022 / Laatste Update: 21:22, 11-12-2023

Roger Federer en Novak Djokovic hebben Rafael Nadal via Instagram gefeliciteerd met zijn 21e grand slam-titel. Federer, die al enige tijd op 20 grandslamtitels staat, was er dit jaar niet bij op de Australian Open.

Djokovic mocht niet meedoen omdat zijn visum werd ingetrokken. De Serviër staat evenals Federer op 20 grand slam-titels.

Federer: 'Onderschat een geweldige kampioen nooit'

"Mijn oprechte felicitaties voor mijn vriend en geweldige rivaal Rafael Nadal met het winnen van je 21e grandslamtitel", schreef Federer. "Een paar maanden geleden grapten we nog dat we beiden op krukken liepen. Het is geweldig, onderschat een geweldige kampioen nooit. Je hebt een geweldige mentaliteit en bent een inspiratiebron voor mij en heel veel andere mensen over de wereld."

Federer en Nadal troffen elkaar voor het laatst in 2019, op Wimbledon. Of het nog tot een nieuw duel komt, is na de langdurige absentie van Federer door een knieblessure de vraag. "Ik ben trots en vereerd om samen met jou deel uit te maken van dit tijdperk en je al achttien jaar te dwingen het beste in jezelf naar boven te halen om nog meer te winnen", aldus de 40-jarige Zwitser. "Ik weet zeker dat je nog meer gaat bereiken, maar geniet nu vooral van deze!"

Djokovic: 'Indrukwekkende vechtersmentaliteit'

Djokovic hield het iets korter dan Federer. "Gefeliciteerd Rafael Nadal met je 21e grand slam-titel" begon hij. "Een geweldige prestatie. Altijd een indrukwekkende vechtersmentaliteit."