Einde van een tijdperk! Roger Federer (41) kondigt afscheid aan

Joris Kaper • 17:32, 15-09-2022

Tennislegende Roger Federer stopt ermee! Dat heeft de 41-jarige Zwitser bekendgemaakt op zijn social media-kanalen. Hij kondigde zijn afscheid van het proftennis aan middels een brief en een audioboodschap.

Federer laat weten: "Van alle mooie dingen die tennis mij heeft gegeven door de jaren heen, zijn de mensen die ik heb ontmoet de grootste gift. Vrienden, tegenstanders en fans die de sport kleur hebben gegeven."

'Ik moet erkennen dat mijn tijd is gekomen'

"De laatste 3 jaar heb ik echter verschillende blessures en operaties gehad. Ik heb hard gewerkt om daarna terug te komen, maar ik ken ook de capaciteiten en limieten van mijn lichaam. Ik ben 41 jaar, heb meer dan 1500 wedstrijden gespeeld in 24 jaar. Het tennis heeft me heel erg goed behandeld, maar nu moet ik erkennen dat mijn tijd om te stoppen gekomen is", zo schrijft Federer. "De Laver Cup wordt volgende week mijn laatste ATP-toernooi."

Bitterzoet

"Dit is een bitterzoete beslissing", zegt Federer. "Want ik zal alles missen wat de sport mij heeft gegeven. Maar er is tegelijkertijd zoveel om te vieren. Ik voel me gelukkig dat ik zo lang tennis op dit niveau heb kunnen spelen en dat had ik nooit voor mogelijk gehouden."

Bedankje

De tennisser besluit met een dankwoord: "Ik wil jullie uit de grond van mijn hart bedanken, iedereen ter wereld die geholpen heeft om de droom van een klein Zwitsers jongetje waar te maken."

❤️ pic.twitter.com/YxtVWrlXIF

— Roger Federer (@rogerfederer) September 15, 2022

Na het afscheid van Serena Williams een paar weken terug moet het tennis het vanaf nu dus doen zonder nog een andere legende.