Elena Rybakina en Coco Gauff tonen met toernooizeges topvorm op weg naar Australian Open
i

Getty Images

Elena Rybakina en Coco Gauff tonen met toernooizeges topvorm op weg naar Australian Open

Eimert Pruis • 11:29, 07-01-2024 / Laatste Update: 09:05, 15-01-2024

Elena Rybakina en Coco Gauff hebben in aanloop naar de Australian Open hun topvorm getoond. De Kazachse Rybakina versloeg in de finale van het toernooi van Brisbane de als 1e geplaatste Belarussische Aryna Sabalenka. De Amerikaanse Gauff maakte in Auckland haar favorietenstatus waar door de eindstrijd te winnen ten koste van de Oekraïense Elina Svitolina.

Rybakina was in Brisbane de nummer 2 van de plaatsingslijst. De in Rusland geboren Kazachse begon overdonderend met het winnen van 8 games op rij. Na 73 minuten stond de eindstand op het scorebord: 6-0 6-3. De partij was een herhaling van de finale van de Australian Open van vorig jaar. Toen won Sabalenka.

Rybakina maakt er snelle potjes van

Het betekende de 6e titel op de WTA Tour voor de 24-jarige Rybakina, in 2022 winnares op Wimbledon. In de 4 partijen samen voorafgaand aan de finale had ze slechts 3 uur en 40 minuten op de baan gestaan.

Na US Open nu ook Australian Open?

Gauff had in Auckland, waar ze de plaatsingslijst aanvoerde, aanmerkelijk meer moeite met Svitolina. Pas na een lange 3-setter was de partij beslist: 6-7 (4) 6-3 6-3. Gauff begint over ruim een week aan haar jacht op haar 2e grandslamtitel. De 19-jarige Amerikaanse won het afgelopen jaar de US Open.