Franse tennisster onthult vreselijk geheim over tenniscoach: 'Hij verkrachtte me 400 keer'
i

Getty Images

Franse tennisster onthult vreselijk geheim over tenniscoach: 'Hij verkrachtte me 400 keer'

Rick Kraaijeveld • 12:41, 17-09-2023 / Laatste Update: 00:41, 12-12-2023

Een schokkend verhaal is uitgekomen binnen de tenniswereld. Angelique Cauchy, voormalig talent in Frankrijk, heeft vorige week getuigt tegen haar oude tenniscoach Andrew Geddes. Hij werd in 2021 al veroordeeld tot 18 jaar celstraf voor het seksueel misbruiken van 4 meisjes tussen de 12 en en 17 jaar.

Het verhaal tussen Cauchy en Geddes begon allemaal in 1999 toen hij trainer werd van de Française in Parijs. Al na een paar weken begon hij haar lastig te vallen, wat uitmondde in een lange serie van verkrachtingen: in 2 jaar tijd maar liefst 400 keer. "Ik zei meermaals dat ik het niet wilde. Hij antwoordde dat zoiets normaal is in een relatie tussen coach en speelster", vertelde Cauchy in de rechtbank.

Jeugd

Op trainingskamp ervaarde ze een enorm trauma. "Ik beleefde de ergste 2 weken van mijn leven. Ik heb er vaak aan gedacht om zelfmoord te plegen. Hij verkrachtte me soms 3 keer per dag. De eerste nacht vroeg hij me om naar zijn kamer te gaan. Ik deed het niet en toen kwam hij naar mijn kamer. Dat was nog erger, want ik voelde me echt gevangen."

Er werd niks gedaan aan het gedrag van Geddes, ondanks aanhoudende klachten bij de voorzitter van de club. "In de tenniswereld wist men hoe hij omging met jonge meisjes. Een vrouw is bij de voorzitter van de club haar verhaal gaan doen over het ongepaste gedrag, maar weet je welk antwoord ze kreeg? 'Ja, maar de coach brengt ons titels'."