Geen clash tussen Rafael Nadal en Roger Federer in Rotterdam Ahoy
i

REUTERS

Geen clash tussen Rafael Nadal en Roger Federer in Rotterdam Ahoy

Martijn Baars • 16:54, 02-02-2021 / Laatste Update: 03:20, 07-01-2024

Roger Federer komt definitief niet naar het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam. Lange tijd had toernooidirecteur Richard Krajicek hoop dat de beste tennisser aller tijden zijn rentree zou maken in Rotterdam, nadat hij het afgelopen jaar niet in actie kwam. De 39-jarige tennislegende uit Zwitserland heeft er echter voor gekozen om het jaar van zijn comeback te beginnen in Doha.

Daardoor is een clash in Ahoy tussen de wereldtoppers Rafael Nadal en Federer, die jarenlang het tennis hebben gedomineerd, van de baan. Ondanks het ontbreken van Federer staat er in Rotterdam dit jaar een ijzersterk deelnemersveld. Naast Nadal komen met Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas, Andrey Rublev en Matteo Berrettini liefst 5 spelers uit de top-10 in actie in de Maasstad.

Monfils en Wawrinka

Ook de Franse titelverdediger Gaël Monfils en Stan Wawrinka (winnaar in 2015) hebben hun deelname aan de 48ste editie van het indoortoernooi in Rotterdam al eerder aangekondigd. 

Geen Nederlander

Opvallend is dat er voorlopig geen Nederlandse deelnemers in het deelnemersveld in Rotterdam te vinden zijn. Via de kwalificaties kunnen er nog wel Nederlanders zich plaatsen voor het hoofdtoernooi. De laatste jaren kreeg een Nederlandse topper vaak een wildcard. Het toernooi in Ahoy is dit jaar vanwege corona opgeschoven naar de eerste week van maart.