Haase snapt als Van de Zandschulp wildcard Rotterdam ontvangt: ‘Op dit moment is hij de beste’
i

AP

Haase snapt als Van de Zandschulp wildcard Rotterdam ontvangt: ‘Op dit moment is hij de beste’

Martijn Baars • 12:36, 09-02-2021 / Laatste Update: 22:48, 08-01-2024

Robin Haase heeft er begrip voor als niet hijzelf maar Botic van de Zandschulp de laatste wildcard voor het ABN AMRO World Tennis Tournament krijgt. Toernooidirecteur Richard Krajicek staat voor een keuze tussen de 2 landgenoten.

"Ik zou het terecht vinden als de wildcard naar Botic gaat”, bekende Haase na zijn nederlaag op de Australian Open. "Hij staat hartstikke goed te spelen en is op dit moment de beste Nederlander. Vorige week haalde hij op zijn eerste ATP-toernooi direct de kwartfinales, waarin hij de betere speler was en ook nog eens matchpoints kreeg. Dan heb ik er begrip voor dat zo’n jongen ook beloond wordt. Hij verdient het absoluut."

Haase (197ste ATP) deed al 12 keer mee aan het ABN AMRO World Tennis Tournament, dat dit jaar op 1 maart begint, Van de Zandschulp (151ste ATP) nog niet.

Nishikori

Omdat de Japanner Kei Nishikori is afgezakt op de wereldranglijst heeft hij een wildcard nodig om te worden toegelaten tot het toernooi, dat dit jaar enorm sterk bezet is. De eerste wildcard werd vergeven aan de Italiaan Jannik Sinner. Bij afmeldingen kunnen de wildcards van Sinner en Nishikori nog vrij komen.

Laatste wildcard bewaren

Het toernooi van Rotterdam houdt de derde en laatste wildcard vast tot kort voor het toernooi en weegt dan de opties af. De afgelopen jaren ontving ook Tallon Griekspoor een wildcard. Hij versloeg in Ahoy al Stan Wawrinka en Karen Chatsjanov.

Toppers in Ahoy