Keert Serena Williams terug op de baan? 'Ik ben niet met pensioen'
i

Pro Shots

Keert Serena Williams terug op de baan? 'Ik ben niet met pensioen'

Joris Kaper • 10:21, 25-10-2022 / Laatste Update: 08:52, 08-01-2024

Tennisster Serena Williams nam tijdens de US Open eind augustus afscheid van het tennis, maar gloort er nog een terugkeer? Tijdens een persconferentie maandag liet Williams weten dat ze nog niet definitief met tennis is gestopt. De kans op een terugkeer is volgens Williams "zeer hoog".

Hoewel ze de US Open zelf niet als haar afscheidsevenement zag, kreeg de 41-jarige Williams in New York voor elke partij een uitbundig eerbetoon van het Amerikaanse publiek. Ook zwaaide ze na haar verliespartij in de 3e ronde het publiek emotioneel vaarwel.

Terugkeer?

Tijdens een persconferentie in San Francisco maandag, waar ze haar investeringsmaatschappij Serena Ventures promootte, ontkende de tennisster echter dat ze haar racket definitief heeft opgeborgen. "Ik ben niet met pensioen. De kans op een terugkeer is erg groot. Je kunt naar mijn huis komen, ik heb een eigen tennisbaan."

'Niet nagedacht over pensioen'

De 23-voudig Grand Slam-kampioen geldt voor veel mensen als de grootste tennisster aller tijden. "Ik heb nog steeds niet echt nagedacht over mijn pensioen. Ik werd laatst wakker en toen ik de baan op ging realiseerde ik me dat ik voor het eerst in mijn leven geen wedstrijden speel en dat voelde heel raar."

"Het voelde als de eerste dag van de rest van mijn leven en daar kan ik best van genieten, maar ik probeer nog steeds een balans te vinden", aldus Williams. Wie weet zien we haar binnenkort dus terug op de baan?