Krankzinnig punt tegen nummer één van de wereld levert tennisser staande ovatie op
Jannik Sinner © Getty Images

Krankzinnig punt tegen nummer één van de wereld levert tennisser staande ovatie op

08:40, 24-06-2024 / Laatste Update: 10:56, 27-06-2024

Er stond zondagmiddag in de finale van het grastoernooi van Halle geen maat op Jannik Sinner, maar tegenstander Hubert Hurkacz wist de toeschouwers toch op de banken te krijgen.

Sinner, sinds Roland Garros de eerste Italiaanse nummer één van de tenniswereld, was deze week uitstekend op dreef in Duistland en ook in de finale was hij de betere. In de tweede set, bij een stand van 7-6 en 3-2, was het echter Hurkacz die voor het mooiste punt van de wedstrijd zorgde.

Tijdens een mooie rally belandden beide spelers aan het net en leek Sinner het zijn tegenstander met een knappe lob flink lastig te maken. De Poolse nummer zeven van de wereld is echter niet voor één gat te vangen. Hij sprintte achter de bal aan en met zijn gezicht richting de tribune haalde hij achterwaarts uit.

Het weergaloze punt zorgde voor veel bewondering op de tribune én een applaus van Sinner. De 22-jarige Italiaan won de wedstrijd uiteindelijk met 7-6, 7-6 en pakte zo in aanloop naar Wimbledon zijn eerste toernooizege op gras.