Na Tallon Griekspoor ook Botic van de Zandschulp bij ABN Amro Open
i

Getty Images

Na Tallon Griekspoor ook Botic van de Zandschulp bij ABN Amro Open

Rick Kraaijeveld • 15:11, 08-12-2023 / Laatste Update: 22:59, 04-01-2024

Botic van de Zandschulp heeft zijn deelname aan de ABN Amro Open toegezegd, waarmee de 2e Nederlandse topper die meedoet aan het toernooi in Ahoy Rotterdam. Tallon Griekspoor zei eerder deze week ook al toe. Toernooidirecteur Richard Krajicek is daar erg blij mee.

"Het is een luxesituatie voor het Nederlandse tennis om 2 spelers in de top-50 te hebben", zei Krajicek over de 2 toppers van Nederland. "Voor ons (de toernooiorganisatie, red.) is het een voordeel dat ze het zo goed doen. We vinden het belangrijk om minimaal 2 spelers uit eigen land met de wereldtop te laten strijden."

Van de Zandschulp

"Botic past uitstekend in dit veld. Hij heeft alle wapens in huis om een goed resultaat neer te zetten. Het zou mij niet verbazen als hij dit keer de kwartfinale of beter haalt", zei Krajicek. Andere toppers die meedoen zijn Daniil Medvedev, Jannik Sinner, Andrey Rublev, Holger Rune en Felix Auger-Aliassime.

Griekspoor

Krajicek liet eerder al weten erg blij te zijn met de komst van Griekspoor. "We hebben al heel lang vertrouwen in Tallon. Zijn vechtlust, gekoppeld aan zijn talent, zorgen ervoor dat de Nederlandse fans graag naar hem kijken. We zijn benieuwd of hij dit jaar nog een stap verder kan komen en ook in Rotterdam de finale weet te halen."

Van de Zandschulp staat momenteel op de 50e plaats op de ATP-ranking. Hij kende een wisselvallig jaar met hoge pieken maar daaropvolgend direct behoorlijke dalen. Griekspoor staat op de 23e plek op de ranglijst. Winst voor een Nederlander in Rotterdam zou wel weer eens mooi zijn. De laatste keer was in 1998: Jan Siemerink won toen het toernooi. De titelhouder is nu de Rus Daniil Medvedev.