Nederland treft Italië in kwartfinale van de Davis Cup Finals
i

Getty Images

Nederland treft Italië in kwartfinale van de Davis Cup Finals

Rick Kraaijeveld • 15:42, 19-09-2023 / Laatste Update: 22:15, 11-12-2023

De tegenstander voor de Nederlandse ploeg bij de Davis Cup Finals is bekend. In de kwartfinale, die in november is, speelt het team tegen Italië. De kwartfinale zal in Malaga zijn op hardcourt.

Italië heeft een bijzonder sterk team met een aantal toppers zoals Jannik Sinner en Matteo Berrettini. Ook viel Matteo Arnaldi op in de groepsfase van de Davis Cup. Paul Haarhuis, teamcaptain van Nederland, kijkt uit naar de kwartfinale. "Het zal zwaar worden, maar als we spelen zoals in Split, dan kunnen we van iedereen winnen", zei hij op X.

Davis Cup

In de groepsfase deed Nederland het perfect in groep D, Nederland werd 1e in de poule waar Finland, Kroatië en de Verenigde Staten de tegenstanders waren. Van Finland werd gewonnen, daarna werd er gestunt tegen de Verenigde Staten en er werd verloren van Kroatië. Dat laatste maakte niet zoveel meer uit, de kwartfinale was toen al bereikt.

Italië werd 2e in groep A waar Chili, Zweden en Canada de tegenstanders waren. Canada won alles in die groep, Italië won 2 keer; van Chili en Zweden. Italië had op papier ook niet het sterkste team mee, Lorenzo Musetti was met ranking 18 de hoogste op de singlesranglijst van het team.

Kwartfinale

De groepsfase was in Kroatië maar de kwartfinale zal in Spanje zijn. In Malaga wordt er op hardcourt gespeeld. De kwartfinale vindt plaats van 21 tot en met 26 november. De andere kwartfinales zijn Canada tegen Finland, Tsjechië tegen Australië en Groot-Brittannië tegen Servië.