Novak Djokovic denkt soms na over stoppen: 'Wil niet te veel momenten met mijn kinderen missen'
i

ANP / EPA

Novak Djokovic denkt soms na over stoppen: 'Wil niet te veel momenten met mijn kinderen missen'

Brian Vesseur • 17:10, 09-01-2024 / Laatste Update: 13:11, 15-01-2024

Novak Djokovic is de beste tennisser van de wereld. En ondanks zijn leeftijd (36 jaar), lijkt het er niet op dat de Serviër die plek snel zal moeten afstaan. Toch denkt Djokovic er soms over na om in de nabije toekomst te stoppen. En dat ligt niet aan zijn gezondheid.

Djokovic kijkt naar zijn kinderen. Zijn oudste zoon, Stefan, is inmiddels 9 jaar en zijn dochter Tara is 6. "Wat is de prioriteit? Tennis is nu al dertig jaar topprioriteit en ik wil niet te veel momenten met mijn kinderen meer missen."

Twijfels

Dat zegt hij tegen het Servische Sport Klub. Daar krijgt hij de vraag hoe lang hij nog door blijft gaan met tennissen. "Om eerlijk te zijn, breek ik er zelf mijn hoofd over. Er is altijd dat kind in mij dat gewoon graag tennist en dat gewoon wil blijven doen. Maar aan de andere kant ben ik ook een vader van twee kinderen. Elke keer wanneer ik mijn familie voor een lange tijd moet achterlaten, breekt mijn hart. Dus denk ik altijd: ‘Hoelang moet ik nog spelen? Hoeveel toernooien wil ik nog spelen? Is dit het nog waard?'"

Australian Open

De Serviër is momenteel in Australië voor de Australian Open. Het hoofdtoernooi begint op 14 januari. Djokovic won al tien keer het toernooi in Melbourne en schreef sowieso al 24 grandslamtitels op zijn naam. In zijn carrière stond hij meer dan vierhonderd weken bovenaan in de ATP-ranglijst. Ondanks wat problemen aan zijn pols begint Djokovic ook als favoriet aan de Australian Open. Vorig jaar won hij het toernooi ook.