Novak Djokovic ruziet met Engelse fans tijdens Davis Cup: 'Hou jullie mond, wees stil'
i

Social / AFP

Novak Djokovic ruziet met Engelse fans tijdens Davis Cup: 'Hou jullie mond, wees stil'

Martijn Baars • 11:32, 24-11-2023 / Laatste Update: 20:16, 04-01-2024

De Serviër Novak Djokovic (36) heeft donderdag ruzie lopen maken met rumoerige Britse fans in de kwartfinales van de Davis Cup. De Servische mannen stootten in het Spaanse Malaga door naar de halve finales na een 2-0-zege tegen Groot-Brittannië, Djokovic had het over ‘een gebrek aan respect’.

Het nummer 1 van de wereld werd boos nadat een paar fans hem probeerden af te leiden. Na het einde van de eerste set van de met 6-4, 6-4 gewonnen partij tegen Cameron Norrie (ATP 18) hield Djokovic zijn hand achter zijn oor en blies hij kusjes naar de fans.

'Wees stil'

Toen dezelfde groep supporters begon te trommelen tijdens het interview van Djokovic op het court, zei de 24-voudige grandslamkampioen: "Leer hoe je spelers respecteert, leer je te gedragen", stelde hij, gevolgd door: "Nee, hou jullie mond, wees stil."

"De hele wedstrijd lang was er een gebrek aan respect", verklaarde Djokovic op de persconferentie na de wedstrijd. "In de Davis Cup is het normaal dat fans soms over de schreef gaan. Maar in het heetst van de strijd reageer je ook en laat je zien dat je dit soort gedrag niet tolereert."

'Ze kunnen doen wat ze willen'

"Ze kunnen doen wat ze willen, maar ik zal erop reageren. Ik probeerde te praten en zij begonnen met opzet te drummen zodat ik niet kon praten. En ze probeerden me de hele partij te irriteren."

'Ik denk niet dat het zo erg is'

De Britse captain Leon Smith weigerde de supporters van zijn team te bekritiseren. "Dat is een van de goede zaken bij de Davis Cup, dat het eigenlijk de bedoeling is om lawaai te maken. Als het dan een beetje meer is... Ik denk niet dat dat zo erg is. Ik zou het jammer vinden als het stiller werd, want er is al genoeg stil tennis."

Servië neemt het zaterdag in de halve finales op tegen Italië, dat won van Nederland.