Organisatie tennistoernooi Madrid zegt sorry: 'Dit was onaanvaardbaar'
i

Getty Images

Organisatie tennistoernooi Madrid zegt sorry: 'Dit was onaanvaardbaar'

Rick Kraaijeveld • 13:09, 11-05-2023 / Laatste Update: 07:21, 12-12-2023

De organisatie van het tennistoernooi van Madrid is door het stof gegaan na het 'spreekverbod' in de finale van het dubbelspel vrouwen. Toen de finale klaar was, kregen de vrouwen geen tijd om de fans toe te spreken, iets wat bij de mannendubbel wel mocht. Dat leverde natuurlijk gezeik op.

De Belarussische Victoria Azarenka en Braziliaanse Beatriz Haddad Maia wonnen van het Amerikaanse duo Jessica Pegula en Cori Guaff. Het werd 6-1, 6-4. Na afloop was er geen mogelijkheid om het publiek toe te spreken, daar waren de tennissters nogal teleurgesteld over. "Ik had het gevoel dat er wat aan de hand was. Had ik gedacht dat we niet mochten spreken? Nee. Dat heb ik in mijn hele leven nog nooit gehoord", zei Pegula. "Ik weet niet in welke eeuw de mensen leven die deze beslissing hebben genomen."

Reactie organisatie

De organisatie is inmiddels met een reactie gekomen en betuigt diepe spijt. "Het was onaanvaardbaar dat we onze dubbelfinalisten bij de vrouwen niet de kans gaven om hun fans aan het einde van de wedstrijd toe te spreken. We hebben onze excuses rechtstreeks aangeboden aan de speelsters", zei toernooidirecteur Gerard Tsobanian. Het toernooi wil nu in samenwerking met de WTA het protocol verbeteren.