Prijzengeld voor de Australian Open is wederom omhoog gegaan: dit valt er te verdienen
i

Getty Images

Prijzengeld voor de Australian Open is wederom omhoog gegaan: dit valt er te verdienen

Rick Kraaijeveld • 10:19, 29-12-2022 / Laatste Update: 03:44, 12-12-2023

Opnieuw is het prijzengeld voor Australian Open verhoogd. De afgelopen 10 jaar is de prijzenpot meer dan verdubbeld. Dit jaar valt er bij het Australische tennistoernooi 76,5 miljoen Australische dollar te verdelen. Dat is zo'n 48,5 miljoen euro. Het is een stijging van 3,4 procent ten opzichte van vorig jaar.

De organisatie van het eerste grandslamtoernooi van het jaar heeft de verdeling van het geld bekend gemaakt. Bij het enkelspel bij de mannen en vrouwen krijgt de winnaar 2,97 miljoen dollar. De verliezend finalisten moeten het doen met 1,6 miljoen dollar. Bij het dubbelen krijgen de winnaars 695.000 Australische dollar om te verdelen.

Alle prijzen verhoogd

Maar de verhoging van het prijzengeld wordt niet alleen aan de bovenkant gemerkt, zo legt toernooidirecteur Craig Tiley uit: "We hebben het prijzengeld van iedere ronde verhoogt. Dit zorgt ervoor dat de spelers kunnen investeren in hun carrière." Zo krijg je 26.000 dollar wanneer je in de 1e ronde van de kwalificatie eruit ligt. Dat is omgerekend zo'n 16.5000 euro. Lig je er in de 1e ronde van het toernooi uit krijg je zo'n 67.000 euro.

Nederlanders op het toernooi

De Australian Open start op 16 januari. Een week ervoor, op 9 januari, de kwalificaties. De Nederlanders die op het hoofdtoernooi aanwezig zijn, zijn Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor. De Nederlanders die gaan proberen toe te treden via de kwalificaties zijn: Arantxa Rus, Tim van Rijthoven en Suzan Lamens.