Rafael Nadal en Andy Murray kunnen niks met huilende Naomi Osaka: 'Dit hoort erbij, toch?'
i

Pro Shots

Rafael Nadal en Andy Murray kunnen niks met huilende Naomi Osaka: 'Dit hoort erbij, toch?'

Martijn Baars • 12:47, 15-03-2022 / Laatste Update: 22:24, 11-12-2023

Rafael Nadal heeft na zijn winst in de 3e ronde van het toernooi van Indian Wells koeltjes gereageerd op de huiluitbarsting van Naomi Osaka. De Spanjaard liet weten mee te leven met zijn Japanse collega, maar dat dit soort dingen gebeuren 'in de echte wereld'.

Osaka verliet eerder op het toernooi in tranen de baan. Iemand had vanaf de tribunes 'Naomi, you suck' geroepen. Nadal zei ook dat zulke vijandige geluiden vanuit het publiek bij de sport horen. "Ook al is het verschrikkelijk om hierover te horen, we moeten er op voorbereid zijn, toch? Ik weet dat Naomi vaker last heeft van dit soort mentale problemen. Het enige wat ik haar toewens is dat ze er goed van herstelt. Maar in het leven is niets perfect. We moeten klaar zijn voor tegenslagen”, aldus de 21-voudig grandslamkampioen.

Andy Murray

Eerder sprak Andy Murray al vergelijkbare woorden. "Uiteraard leef ik mee met Naomi. Het heeft haar duidelijk erg van streek gebracht”, aldus de 34-jarige Schotse tennisser die zich daarna bij zijn 35-jarige collega voegde: "Maar het is altijd al onderdeel geweest van sport, denk ik. Dus je moet daar op voorbereid zijn en in staat zijn om het te tolereren.”