Rafael Nadal twijfelt over Australian Open: pijn op 'nagenoeg dezelfde plek als vorig jaar'
i

Getty Images

Rafael Nadal twijfelt over Australian Open: pijn op 'nagenoeg dezelfde plek als vorig jaar'

Rick Kraaijeveld • 19:18, 05-01-2024 / Laatste Update: 11:33, 15-01-2024

Rafael Nadal is in Australië maar twijfelt over zijn deelname aan de Australian Open. De Spaanse tennisser verloor in de kwartfinale van het ATP-toernooi in Brisbane, wat zijn 1e toernooi in 1 jaar tijd was. Hij kreeg in de derde set last van zijn heup waar hij al jaren last van heeft. Nu twijfelt hij aan zijn fitheid voor de Australian Open.

Nadal zat op rozen tegen Australiër Jordan Thompson, hij had zelfs drie matchpoints maar verspeelde die. In de derse set, ging het mis na een medische time-out, waar hij last had van zijn heup. "Ik hoop dat ik volgende week kan trainen en spelen in Melbourne", zei de tennislegende na afloop.

Heup

Die vervelende heup van Nadal zit hem al langer dwars; in twee jaar tijd is hij daar al twee keer aan geopereerd. De laatste keer dat hij speelde was bij Roland Garros toen hij uiteindelijk moest opgeven. Toen was het een pees bij zijn heup die hem parten speelden, nu dacht hij dat het een spier was. "Het is dezelfde plek, maar het voelt anders."

Wees gerust: het is niet de blessure waardoor hij een jaar aan de kant stond. "Het is zeker niet hetzelfde als vorig jaar, want toen voelde ik meteen dat het ernstig was. Maar omdat het min of meer dezelfde plek is, ben ik wat voorzichtiger dan normaal."

De Australian Open zou de 1e Grand Slam voor de 22-voudgi Grand Slam-winnaar. zijn sinds zijn blessure. De 1e Grand Slam van het jaar start op 14 januari in Melbourne.