Ruud zonder al te veel problemen langs Berrettini: 1e halve finalist US Open

Rick Kraaijeveld • 22:58, 06-09-2022 / Laatste Update: 15:53, 08-01-2024

Casper Ruud heeft een vrij makkelijke avond beleeft op de US Open. In de kwartfinale moest hij het opnemen tegen Italiaan Matteo Berrettini. De nummer 7 van de wereld had er maar 3 sets voor nodig: 6-1 6-4 7 -6(4). Hij is de 1e halve finalist van het toernooi.

Berrettini, de nummer 14 van de wereld, had een zware avond tegen de Deen Ruud. De 1e set verloor hij maar liefst 2 van zijn 3 servicegames en zo keek hij al snel tegen een 0-1-achterstand aan. Ruud had aan 2 setpoints genoeg. In nog geen half uur was de 1e set afgelopen en zo leek het een korte pot te worden.

Erop en erover

Het leek helemaal de foute kant op te gaan voor de Italiaan, want Ruud bleef maar gassen. De openingsgame van set 2 die voor Berrettini was, werd wel door hem gepakt maar daarna was het de Deen die maar liefst 5 games achter elkaar pakte. Hij kwam met 1-5 op het bord zelfs op 3 setpoints, maar toen werd Berrettini wakker: hij sloeg zich terug en hield zijn game.

Daarna brak hij zijn tegenstander ook nog eens en vervolgde zijn goede run met een lovegame. Het kruit leek echter verschoten want Ruud joeg zijn eigen game gauw erdoorheen wat hem de 2e set opleverde: 6-4.

Tiebreak

De 3e set was het langst van allemaal, namelijk de helft van de totale duur van de partij. Berrettini kwam op een 3-0-voorsprong en kwam even later zelfs op een setpoint bij een tussenstand van 5-3. Maar 3 breakpoints waren toch niet genoeg voor hem en zo kwam Ruud weer dichterbij. Toch was er een tiebreak nodig om de set te bepalen. En dat deed Ruud met 4-7, hij had wel 3 matchpoints nodig.

Zijn tegenstander in de halve finale zal de winnaar zijn van de partij tussen Nick Kyrgios en Karen Khachanov.