'Ruwe diamant' Holger Rune (20) krijgt tennislegende Boris Becker als trainer
i

AFP

'Ruwe diamant' Holger Rune (20) krijgt tennislegende Boris Becker als trainer

Martijn Baars • 14:29, 19-10-2023 / Laatste Update: 08:24, 07-01-2024

Tennislegende Boris Becker (55) gaat de Deen Holger Rune (nummer 6 van de ATP-ranking) coachen. Dat heeft de Duitse 3-voudige Wimbledon-winnaar verklaard in de Eurosport-podcast ‘Das Gelbe vom Ball’.

Becker stond naar eigen zeggen al langer in contact met de 20-jarige Rune. "Nu paste het heel goed. Mijn agenda laat het toe en Holger heeft me altijd geïnteresseerd omdat hij met zoveel inzet en temperament op het court staat.” Rune is volgens Becker ‘een ruwe diamant’ die nog moet worden geslepen.

Gevangenis

Recent ging Becker opnieuw als tv-expert aan de slag, nadat hij in december van vorig jaar werd vrijgelaten uit de gevangenis in Groot-Brittannië. Hij zat er 7 maanden van zijn gevangenisstraf van in totaal 2,5 jaar uit nadat hij op 29 april 2022 in Londen veroordeeld was voor het verstoppen van zijn geld voor de curator bij zijn faillissement.

Novak Djokovic

Als trainer vierde de voormalige nummer 1 van de wereld tussen 2013 en 2016 successen met 24-voudig grandslamwinnaar Novak Djokovic.

'Dat is het doel'

Becker zal Rune voor het eerst bijstaan tijdens de Swiss Indoor in Bazel, die maandag begint. Daarna wil hij de Deen helpen om zich via het prestigieuze ATP Masters 1000-toernooi in Parijs te plaatsen voor de ATP-Finals in Turijn (12-19/11). "Dat is het grote doel.”

Blessure

Rune won slechts 1 van zijn laatste 10 wedstrijden sinds hij sneuvelde in de kwartfinales van Wimbledon. Hij sukkelde met een rugblessure.