Stefanos Tsitsipas als 4e tennisser verzekerd van deelname aan ATP Finals
i

Pro Shots

Stefanos Tsitsipas als 4e tennisser verzekerd van deelname aan ATP Finals

Joris Kaper • 17:07, 30-09-2022 / Laatste Update: 01:30, 12-12-2023

Zonder zelf in actie te komen, heeft Stefanos Tsitsipas zich verzekerd van deelname aan de ATP Finals. Door de resultaten van andere tennissers is de nummer 6 van de wereld zeker van deelname aan het toernooi in Turijn, komende november.

Op het toernooi, dat Tsitsipas in 2019 won, komen de 8 beste spelers van het jaar in actie. De Spanjaarden Rafael Nadal en Carlos Alcaraz en de Noor Casper Ruud hadden zich al eerder geplaatst. Tsitsipas won dit seizoen tot nu toe 49 partijen. Alleen Alcaraz, de nummer 1 van de wereld, stapte nog vaker als winnaar van de baan (52 keer).

Tsitsipas bereikte op de Australian Open de halve finales en stond ook in de finale van het ATP-toernooi van Rotterdam in Ahoy, maar verloor die. De Griek won wel de masterstoernooien van Monte Carlo en Mallorca.

Grandslamtoernooien

De overige grandslamtoernooien verliepen niet zo best voor Tsitsipas. Op Roland Garros verloor hij in de 4e ronde, op Wimbledon in de 3e ronde en op de US Open werd de Griek al in de 1e ronde uitgeschakeld. De ATP Finals worden van 13 t/m 20 november gespeeld.