🎥 | Tallon Griekspoor doet landgenoot na en stoot door naar 2e ronde ATP-toernooi in Basel

Rick Kraaijeveld • 19:20, 24-10-2023 / Laatste Update: 18:50, 04-01-2024

Tallon Griekspoor heeft zich geplaatst voor de 2e ronde van het zware indoortoernooi in Basel. Hij won van lucky Loser Thiago Seyboth Wild met 7-6(4) 2-6 6-3. Hij volgt daarmee het voorbeeld van Botic van de Zandschulp die zich maandag ook al plaatste voor de 2e ronde ten koste van de Spanjaard Roberto Bautista Agut. Het werd daar 7-5 6-7(3) 6-2.

Griekspoor had het in de 1e set niet makkelijk tegen de Brazilaanse nummer 78 van de wereld. Hij kreeg 6 breakpoints voor de kiezen maar werkte ze allemaal weg. In de tiebreak liep hij al gauw weg en had hij aan 1 setpoint genoeg.

Overstag

De 2e set ging het een stuk minder voor de Nederlander, hij verloor 2 keer achter elkaar zijn servicegame waarmee de set eigenlijk wel gezien was. Deze ging dan ook vrij snel naar de Braziliaan. Set 3 was dan weer helemaal voor Griekspoor: hij liep als een trein weg naar 3-0 en gaf de voorsprong niet meer uit handen, met een lovegame won hij de partij.

In de 2e ronde moet hij het opnemen tegen de winnaar van Alex de Minaur tegen Diego Schwartzman. De Australische De Minaur is als 5e geplaatst voor dit toernooi. Botic van de Zandschulp weet zijn tegenstander ook nog niet: hij speelt tegen dan wel Félix Auger-Aliassime of Leandro Riedi.