Tallon Griekspoor wint in voorbereiding op Roland Garros, Jesper de Jong overleeft kwalificatieronde
Tallon Griekspoor © Getty Images

Tallon Griekspoor wint in voorbereiding op Roland Garros, Jesper de Jong overleeft kwalificatieronde

17:19, 21-05-2024 / Laatste Update: 18:41, 21-05-2024

Tallon Griekspoor heeft dinsdag van Christopher Eubanks gewonnen op het ATP-toernooi in Genève. In Zwitserland won de beste Nederlandse tennisser met 2-1 in sets.

Het was de eerste ronde van het toernooi en Griekspoor bekert nu door naar de achtste finale, waarin hij het opneemt tegen Federico Coria of Denis Shapovalov. Mocht Griekspoor winnen, speelt hij in de ronde daarna mogelijk tegen Novak Djokovic. De Serviër is de nummer één van de plaatsinglijst, Griekspoor de nummer zes.

Griekspoor - de nummer 27 van de wereld - had het niet makkelijk tegen Eubanks. Zijn Amerikaanse tegenstander en nummer 43 van de wereld bood goed tegenstand. De Nederlander won de eerste set met 6-4, maar kreeg vervolgens met 6-1 op de broek van Eubanks. Griekspoor rechtte de rug en pakte de beslissende set met 6-3.

Roland Garros

Roland Garros, één van de vier Grand Slams, begint op zondag 26 mei. De kwalificatie is overigens nu al bezig. Griekspoor is door zijn hoge ranking al gekwalificeerd, evenals Botic van de Zandschulp. Bij de vrouwen doet Arantxa Rus mee.

Jesper de Jong

Jesper de Jong maakt nog altijd kans op deelname aan Roland Garros. De Nederlandse tennisser won dinsdag met 2-0 in sets van Pablo Llamas Ruiz. De Jong moet nog twee wedstrijden winnen om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi van Roland Garros, dat op zondag 26 mei begint. De 23-jarige Nederlander neemt het woensdag in de halve finale op tegen Dennis Novak uit Oostenrijk.

De Jong kende véél moeite met zijn Spaanse tegenstander op dinsdag. Hij won de eerste set met 7-5 van Llamas Ruiz, de nummer 142 van de wereld. De tennissers deden iets meer dan een uur over de eerste set, de tweede set duurde één uur en veertien minuten. De Jong, de nummer 177 van de wereld, won die set met 7-6 (8-6).