Tenniscoach Nick Bollettieri is overleden, de man achter kampioenen als Williams en Sharapova
i

Getty Images

Tenniscoach Nick Bollettieri is overleden, de man achter kampioenen als Williams en Sharapova

Marcel Roes • 13:21, 05-12-2022 / Laatste Update: 20:40, 07-01-2024

De legendarische tenniscoach Nick Bollettieri is op 91-jarige leeftijd overleden. De Amerikaan met Italiaanse wortels was de grote man achter de Bollettieri Tennis Academy. Een imposante reeks kampioenen werden daar als broekie klaargestoomd voor het grote werk.

Onder meer Andre Agassi, Serena Williams, Venus Williams, Maria Sharapova, Monica Seles, Jim Courier en Mary Pierce werkten zichzelf het schompes op de Academy, die in 1978 werd geopend te Bradenton, Florida. Want hard werken, dat moest je van Bollettieri, die niet zozeer bekend stond om zijn tactische inzicht, maar wel om zijn discipline.

Dit zei Richard Krajicek bijvoorbeeld in 2017, toen er een documentaire over Bollettieri verscheen: "Hij wist niet veel van tennis, maar compenseerde dat met discipline en hard werken. Bovendien was hij een ongelooflijke motivator. Als hij met je praat, heb je het gevoel dat je de hele wereld aankunt."

Rest in peace to a tennis legend. The impact you left on tennis will be felt forever. The lives you've touched will not be forgotten.

Footage of a young Pete Sampras and Andre Agassi praising Nick Bollettieri. pic.twitter.com/BgssR7jsxM

— The Tennis Letter (@TheTennisLetter) December 5, 2022