Tennisfederatie ATP geeft Wimbledon gigantische boete na weren Russen en Belarussen
i

Getty Images

Tennisfederatie ATP geeft Wimbledon gigantische boete na weren Russen en Belarussen

Rick Kraaijeveld • 17:03, 07-12-2022

De ATP heeft Wimbledon een aanzienlijke boete van 1 miljoen dollar uitgedeeld na het weren van Russen en Belarussen op het prestigieuze tennistoernooi in Engeland. Dit is in navolging van de WTA, die de organisatie van het toernooi ook een boete gaf.

Wimbledon had in de zomer op eigen houtje besloten dat het tennistoernooi Russen en Belarussen zou weigeren wegens de oorlog in Oekraïne. Ondanks dat de Russische tennissers onder een neutrale vlag zouden spelen. Dit was in april en in juni kreeg Wimbledon al de eerste boete van de WTA, de federatie van het vrouwentennis. Wimbledon ging hier tegen in beroep en wacht nog altijd op de uitslag.

0 points

WTA en ATP besloten in reactie op het weren van de tennissers dat er geen punten verdiend zouden worden voor de ranking. Degene die daar uiteindelijk het meeste last van had was Jelena Rybakina. Zij won Wimbledon, maar plaatste zich niet voor de WTA Finals.

Van Rijthoven

De revelatie van het gras van All Lawn Tennis and Croquet Club ondervindt ook gevolgen. Hij kwam daar immers ver, hij behaalde geen punten. Daarom staat hij nu op een 114e plek op de wereldranglijst en moet hij zich waarschijnlijk plaatsen via de kwalificaties voor de Australian Open. Met de punten van Wimbledon was hij sowieso direct geplaatst.