Wéér een marathonpartij voor Daniil Medvedev op Australian Open: Hubert Hurkacz buigt pas na vier uur
Daniil Medvedev (links) won pas na vier uur van Hubert Hurkacz in de kwartfinale van de Australian Open. ©AP

08:54, 24-01-2024 / Laatste Update: 08:54, 24-01-2024

Daniil Medvedev moet op de Australian Open diep gaan. Voor de tweede keer deze grandslam duurde zijn wedstrijd vijf sets en meer dan vier uur. Maar weer trok de Rus de zege over de streep. Dit keer was Hubert Hurkacz het slachtoffer.

De Pool maakte er een echte kraker van in Melbourne tegen de nummer drie van de wereld. Medvedev kwam telkens een set voor, maar zag Hurkacz niet opgeven. Pas na vier uur en drie minuten was de wedstrijd klaar en stond Medvedev als winnaar zijn interviews te geven.

De eerste set werd een tiebreak, die met 7-4 naar Medvedev ging, vervolgens won zijn Poolse tegenstander set twee makkelijk: 6-2. De Rus pakte vervolgens met 6-3 de 2-1 voorsprong in sets. Hurkacz moest daarna diep gaan om er met 7-5 nog een beslissende set uit te slepen. Die won Medvedev uiteindelijk met 6-4.

Halve finales

Medvedev staat nu voor de derde keer in zijn carrière in de halve finales van de Australian Open. Daarin moet hij tegen de winnaar van Alexander Zverev tegen Carlos Alcaraz. De andere halve finale gaat tussen Novak Djokovic en de onverslaanbaar lijkende Jannik Sinner.

Tegen Ruusuvuori: 4 uur en 21 minuten

In de tweede ronde van de Australian Open duurde een wedstrijd van Medvedev nóg langer dan vier uur en drie minuten. Tegen Emil Ruusuvuori was hij 4:21 uur bezig om de Fin te verslaan.