Wimbledon: Botic van de Zandschulp laat de nummer 9 van de wereld hard werken
i

AFP

Wimbledon: Botic van de Zandschulp laat de nummer 9 van de wereld hard werken

Martijn Baars • 17:59, 01-07-2021 / Laatste Update: 04:29, 08-01-2024

Botic van de Zandschulp kan met opgeheven hoofd Wimbledon verlaten. De Nederlandse tennisser bereikte de tweede ronde bij zijn debuut en haalde ook daarin een hoog niveau. Matteo Berrettini (zie foto hieronder), de nummer 9 van de wereld, moest er flink voor werken maar won wel in 3 sets: 6-3, 6-4 en 7-6.

Het werd 6-3, 6-4 en 6-4 voor de Italiaan, die dus door mag naar de 3e ronde. Voor Van de Zandschulp zit het grastoernooi in Londen erop, maar hij mag met trots terugkijken op zijn tweederondepartij tegen Berrettini. Vooral in de eerste set maakte hij het zijn tegenstander erg moeilijk. Van de Zandschulp had zelfs de meeste breakpoints, maar verzilverde er niet eentje.

Gemiste setpunten Van de Zandschulp

Berrettini, met 25 jaar net zo oud als de Nederlander, maakte wel dankbaar gebruik van de paar foutjes die Van de Zandschulp maakte op zijn eigen service. Zowel in de eerste als in de tweede set bleek dat de beslissing. In de derde set werd het een stukje spannender. Van de Zandschulp kwam zelfs 6-5 voor, kreeg 2 setpunten, maar verloor in de tiebreak alsnog: 7-6.

Tegenstander

Van de Zandschulp had in de eerste ronde nog gewonnen van de Fransman Gregoire Barrere. Berrettini mag in de 3e ronde spelen tegen de Sloveen Aljaz Bedene.