Zelfs de coach van Botic van de Zandschulp kan in Amerika niet meer over straat
i

Getty Images

Zelfs de coach van Botic van de Zandschulp kan in Amerika niet meer over straat

Martijn Baars • 14:49, 07-09-2021 / Laatste Update: 22:29, 05-01-2024

Botic van de Zandschulp (25) heeft er veel fans bij. Amerikanen zijn gek op heldenverhalen en vinden het prachtig dat een onbekende tennisser uit Nederland tijdens de US Open zo verrast en vanavond (18.00 uur) de kwartfinale speelt. Zelfs zijn coach Michiel Schapers kan de straat niet meer op.

De aandacht is groot en de verzoeken voor interviews stromen binnen. Coach Michiel Schapers (61) en tennisser Botic van de Zandschulp zijn in een totaal nieuwe wereld terechtgekomen. Maar op de dag van de kwartfinale van de US Open tegen de Rus Daniil Medvedev wijken ze niet af van hun routine. Geen gekkigheid, rustig blijven, tactiek bespreken en rackets bespannen, net als de afgelopen 3 weken.

Afgeschermd

"We zijn met z’n tweeën hier", zegt Schapers vanuit New York tegen het AD. "We redden ons prima. Ik scherm Botic nu zoveel mogelijk af van de media. We beperken het tot de persconferentie. We krijgen zoveel appjes en reacties, het is overweldigend. Voor mij is het geen probleem om mensen te woord te staan. Ik heb een lijstje gemaakt.” Om er aan toe te voegen: "Over 4 minuten belt de volgende.”

'Selfies met mij, heel grappig'

Zijn trainer over de opmars van Van de Zandschulp in New York. "Hij heeft mensen versteld doen staan door met zijn onverzettelijkheid toch te winnen. Na de partij heb ik er een halfuur over gedaan om van het stadion naar de spelerslounge te komen. Ik weet niet hoeveel selfies er gemaakt zijn. Ja, met mij. Dat heb ik nog nooit meegemaakt, heel grappig.”