Zverev zet vraagtekens bij US Open maar wil zeker terugkeren bij de Davis Cup Finals
i

Getty Images

Zverev zet vraagtekens bij US Open maar wil zeker terugkeren bij de Davis Cup Finals

Rick Kraaijeveld • 17:43, 11-08-2022 / Laatste Update: 05:16, 12-12-2023

Alexander Zverev is druk bezig om fit te worden na de zware enkelblessure die hij opliep in de halve finale van Roland Garros tegen Rafael Nadal. Hij moest onder het mes en daarna wachtte een lang revalidatietraject. De US Open komt waarschijnlijk nog te vroeg voor de nummer 2 van de wereld, maar hij wil absoluut aanwezig zijn bij de Davis Cup Finals in eigen land.

"Ik ben al hard aan het trainen voor de Davis Cup. Bij mij bestaat er geen enkele twijfel of ik van de partij ben tijdens de Finals", zei de Duitser. De groepsfase van dat toernooi start op 13 september en duurt tot 18 september. De tegenstanders voor Duitsland zijn Frankrijk, België en Australië. Hij ziet meedoen hieraan als het hoogtepunt van het seizoen.

US Open

In 2020 stond Zverev nog in de finale van de US Open, het laatste grandslamtoernooi van het jaar, maar of hij dit jaar zal opdraven voor het toernooi in New York weet hij nog niet. "Als het een 'normaal' toernooi was, volgens het best-of-three-format, dan had ik misschien gezegd dat ik er klaar voor was. Maar terugkeren op een toernooi met best-of-five is moeilijker", legt hij zijn overwegingen uit.