Pattinama-Kerkhove nog 1 zege verwijderd van hoofdtoernooi Wimbledon

22 juni 2022

EPA

Lekker bezig, Lesley Pattinama-Kerkhove! Ze is nog 1 overwinning verwijderd van deelname aan het hoofdtoernooi van Wimbledon. Pattinama-Kerkhove, de nummer 142 van de wereld, won in de 2e ronde van de Spaanse Andrea Lázaro García, die plek 201 op de wereldranglijst bezet. Na bijna 2 uur tennis werd het 7-5, 2-6 en 6-4 voor Pattinama-Kerkhove.


In de 3e ronde neemt de 30-jarige speelster het op tegen de winnares van de wedstrijd tussen de Amerikaanse Christina McHale en de Slowaakse Viktoria Kuzmova. Om het hoofdtoernooi van Wimbledon te bereiken zijn 3 zeges nodig.

Kwalificaties Wimbledon
Later op de woensdag komt Arianne Hartono nog in actie in de 2e ronde van het kwalificatietoernooi. Hartono neemt het op tegen de Amerikaanse Emina Bektas.

Suzan Lamens en Indy de Vroome bleven dinsdag steken in de 1e ronde van het kwalificatietoernooi. In de kwalificaties bij de mannen werden de Nederlandse deelnemers Jesper de Jong, Gijs Brouwer en Jelle Sels maandag allemaal uitgeschakeld.

Deelnemers Wimbledon
Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor zijn op basis van hun posities op de wereldranglijst automatisch toegelaten tot Wimbledon, Tim van Rijthoven kreeg na zijn stunt op het Libéma Open in Rosmalen een wildcard.