Roger Federer ziet droom uitkomen: Zwitser speelt afscheidsduel met Rafael Nadal

22 september 2022

Proshots
Roger Federer Afscheid Pensioen Rafael Nadal Collab Laver Cup Novak Djokovic Legende

Tennisgigant Roger Federer speelt vrijdag zijn afscheidswedstrijd bij de Laver Cup aan de zijde van zijn Spaanse rivaal Rafael Nadal. De 2 treden in het dubbelspel voor Team Europa aan tegen de Amerikanen Jack Sock en Frances Tiafoe van Team Wereld.


Lees ook: Goed nieuws! Roger Federer blijft actief in de tenniswereld

"Als ik nog 1 keer met Rafa zou kunnen spelen, zou dat een droom zijn", zei de 41-jarige Federer eerder deze week, maar het was nog niet duidelijk of hij fit genoeg was om aan te treden. Vanwege zijn aanhoudende knieproblemen moest hij het enkelspel bij de Laver Cup al laten schieten.

Djokovic over Federer
Novak Djokovic hoopt tijdens de Laver Cup in Londen mee te kunnen helpen aan een groots afscheid voor Federer. De Serviër is vol lof over zijn Zwitserse rivaal, die vorige week zijn afscheid aankondigde. "Hij is een van de grootste atleten die ooit aan sport heeft gedaan in welke discipline dan ook", zei Djokovic. "Zijn populariteit op en naast het veld spreekt voor zich. Dus ik weet zeker dat we er een topweekend van gaan maken."

Djokovic versloeg Federer in 4 grote finales. In 2019 stonden ze op Wimbledon voor het laatst tegenover elkaar in de eindstrijd van een grandslamtoernooi. Federer miste toen 2 wedstrijdpunten en moest de zege na 5 sets aan Djokovic laten.

"Het is fijn dat we hier de kans krijgen om tijd met elkaar door te brengen. We hebben teamdiners en praten over tennis, sport en het leven. Normaal doen we dit niet op de tour omdat we dan met ons eigen team en familie zijn. Dit is best wel uniek. We willen allemaal winnen en goed presteren, maar vanwege het afscheid van Roger is het ook mooi om met elkaar goede tijden buiten de baan te hebben."