Tennisser Thiago Seyboth Wild: ‘Mijn overgrootvader leerde Adolf Hitler van alles’

3 juni 2023

Getty Images

Tennisser Thiago Seyboth Wild komt steeds meer in opspraak. De 23-jarige Braziliaan blijkt uit een familie van nazi's te komen. Dat heeft hij volgens een Braziliaanse krant zelf verteld.


Een paar dagen geleden leek Seyboth Wild nog een leuk, nieuw, fris gezicht. Hij versloeg op Roland Garros Daniil Medvedev en maakte indruk met een mokerslag van een forehand.

Seyboth Wild in opspraak
Maar daarna bleek dat de Braziliaan wordt verdacht van huiselijk geweld. En nu komt dit naziverhaal erbovenop.

Thiago Seyboth Wild en zijn nazifamilie
De Braziliaanse krant O Globo heeft berichten gezien tussen de tennisspeler en zijn ex-vriendin Thayane Lima. Inderdaad de vrouw die hem beschuldigt van huiselijk geweld.

Nazi
Ze vraagt: "Je moeder houdt niet van homosekselen, zwarten en joden. Dat klopt toch?" Daarop reageert Seyboth Wild zo: "Het klopt. De familie van mijn moeder bestaat uit nazi's. Letterlijk."

Korte uitleg voor wie het nodig heeft: nazi's verwijst naar Duitse nationaal-socialisten die met hun haatdragende ideologie aan de basis stonden van de Tweede Wereldoorlog, en de dood van miljoenen mensen.

Adolf Hitler
Seyboth Wild heeft meer onthullingen: "Mijn overgrootvader was de voorganger van Adolf Hitler. Hij leidde Hitler vanuit Oostenrijk naar Duitsland. Hij leerde Hitler van alles."

Ook liet hij fotos zien van de man die schijnbaar zijn overgrootvader was, terwijl hij naast Hitler poseert.

Screenshot van O Globo: