Tennissers (en hun partners) klagen steen en been over Australische quarantaine: ‘Ik moet zelf m’n haar wassen’

18 januari 2021

REUTERS, screenshots

Het duurt nog 3 weken tot de Australian Open begint, maar het is nu al chaos. Na positieve tests op 3 vluchten naar Melbourne kwam het nachtmerriescenario van de toernooiorganisatie uit. Spelers (en hun partners) klagen steen en been.


De maaltijden zijn slecht, het wifisignaal is zwak, Yulia Putintseva filmde een muis op haar hotelkamer en de vriendin van Bernard Tomic klaagde erover dat ze naar hetzelfde toilet moest als Tomic of dat ze nu in quarantaine haar eigen haar moet wassen. De 72 tennissers die in aanloop naar de Australian Open in een 14-daagse quarantaine zitten, onder wie Botic van de Zandschulp, zijn het nu al beu. Pablo Cuevas zette uit ellende zijn matras rechtop tegen de voordeur, haalde racket en bal uit zijn tas en oefende zijn backhand. Anderen gebruikten gewoon de muur, het raam of een kast.

Vriendin van Tomic
De vriendin van Bernard Tomic, Vanessa Sierra, maakte het nog het bontst in haar quarantaine-klaagzang. "Er is echt totaal geen frisse lucht en we hebben geen balkon in onze kamer. Ik speel al 11 uur Pokemon, en gisteren zelfs 12 uur. En als we eten bestellen, wordt het pas een uur later geleverd. Koud. Het is behoorlijk frustrerend.”

'Echt vies'
Op haar minutenlange klaagzang op YouTube uitte ze meer persoonlijke frustraties. "Ik heb heel mijn leven nog nooit mijn eigen haar gewassen... Echt vies. We hebben ook maar 1 toilet. Ik heb echt nog nooit gepoept in de nabijheid van Tomic... Dit stelt je relatie echt op de proef.”  
Tirade
Voor 72 spelers is de voorbereiding op het 1e grand slam van het jaar verstoord. 2 weken lang kunnen ze niet trainen, niet eens naar buiten. Dat besluit viel slecht. "Dit is belachelijk”, foeterde de Française Alizé Cornet op Twitter. "Weken en weken keihard trainen is voor niets geweest omdat 1 iemand in het vliegtuig positief is getest.” Maar wat bleek: als spelers zich hadden geïnformeerd over hun trip naar Melbourne, waren ze zich van alle risico’s bewust geweest. Later zei Cornet sorry voor haar tirade.