ADO Den Haag huurt Juan Familia-Castillo van Chelsea, Jay-Roy Grot traint mee
i

BSR Agency

ADO Den Haag huurt Juan Familia-Castillo van Chelsea, Jay-Roy Grot traint mee

Martijn Baars • 15:54, 11-01-2021 / Laatste Update: 22:00, 13-12-2023

ADO Den Haag huurt Juan Familia-Castillo voor de rest van het seizoen van Chelsea. De 20-jarige linkspoot werd in de 1e seizoenshelft gehuurd door AZ, maar komt daar niet aan spelen toe. ADO ziet in Familia-Castillo een speler die op de hele linkerflank inzetbaar is, maar tot nu toe staat hij vooral bekend als linksback.

Familia-Castillo lijkt daarmee in eerste instantie een concurrent voor ADO-backs Boy Kemper en Lassana Faye. De geboren Amsterdammer stapte in 2016 vanuit de Ajax-jeugd over naar Chelsea en kwam in 2019-2020 op huurbasis uit voor Jong Ajax. In dat seizoen vormde hij regelmatig samen met Kemper de linkerhelft van de Amsterdamse verdediger. Familia-Castillo speelde voor Jong Ajax en Jong AZ bij elkaar opgeteld 29 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie, waarin hij 6 assists gaf.

Jay-Roy Grot

ADO zou er binnenkort nog een aanwinst bij kunnen krijgen, aangezien Jay-Roy Grot deze week een paar dagen met de Haagse selectie mee traint. Grot heeft nog een contract voor een halfjaar bij Leeds United, maar komt niet voor in de plannen van de Premier League-club. ADO zou hem echter pas kunnen contracteren als Grot met Leeds United overeenstemming bereikt over het ontbinden van zijn contract. Een huurconstructie lijkt op dit moment een lastig verhaal.