Ajax verhuurt Naci Ünüvar voor 1 jaar aan FC Twente: 'Een heel mooie club'
i

Pro Shots

Ajax verhuurt Naci Ünüvar voor 1 jaar aan FC Twente: 'Een heel mooie club'

Rick Kraaijeveld • 18:39, 30-06-2023 / Laatste Update: 17:52, 11-12-2023

Waar FC Twente vorig jaar nog bot ving bij Ajax en Naci Ünüvar, is het dit jaar wel raak. De 20-jarige spelmaker wordt voor 1 jaartje verhuurd aan FC Twente. Vorig jaar werd hij ook al verhuurd, maar toen aan Trabzonspor.

Ünüvar is net weer terug bij Ajax vanuit Turkije, maar gaat nu weer vertrekken. Dit keer naar Twente. Vorig jaar verlengde hij zijn contract bij Ajax tot de zomer van 2026 en toen had Twente ook al interesse. "FC Twente is een heel mooie club. Ik kijk er naar uit om maandag aan de voorbereiding te beginnen. Ze hebben goede supporters, speelt thuis altijd in een mooi vol stadion en de manier van spelen spreekt mij aan", vertelde hij op de website van zijn nieuwe club.

Ook bij Twente zijn ze blij dat hij eindelijk die kant op komt. Jan Streuer zei het volgende over hem: "Naci Ünüvar is een zeer talentvolle speler die aanvallend op meerdere posities kan spelen. Hij is net twintig jaar en voor zijn leeftijd heeft hij al de nodige ervaring in het betaald voetbal. Nu is het moment dat hij de kans krijgt om zich in de eredivisie te laten zien. Naci is heel technisch, creatief en heeft een goede trap."