'Ajax wil centrale verdediger Sepp van den Berg losweken bij Liverpool'
i

Getty Images

'Ajax wil centrale verdediger Sepp van den Berg losweken bij Liverpool'

Rick Kraaijeveld • 14:51, 13-07-2023 / Laatste Update: 21:08, 11-12-2023

Voetbal International lijkt te weten dat Ajax een nieuwe centrale verdediger op het oog heeft, een oude bekende in Nederland: Sepp van den Berg. De jonge verdediger ging op 17-jarige leeftijd naar Liverpool en kan nu weer terugkeren naar Nederland. Voor Liverpool het liefst op huurbasis, weet VI.

Van den Berg ging 4 jaar geleden richting Liverpool vanaf PEC Zwolle. Hij kende verschillende huurperiodes in Engeland, maar afgelopen jaar speelde hij in het hart van de defensie van Schalke. Liverpool zou weer mee willen werken aan een vertrek, maar het liefst op huurbasis. Ajax is daarbij niet als enige in de race voor de 21-jarige Nederlander.

Gewild man

Van den Berg heeft namelijk geïmponeerd in Duitsland bij Schalke. Clubs als Union Berlin en Mainz hebben zich ook gemeld voor zijn diensten. Ajax heeft haast, want met het nakende vertrek van Jurriën Timber zijn de opties centraal achterin schaars voor de Amsterdammers.

Het AD weet op hun beurt weer te melden dat de deal niet door zal gaan omdat Liverpool dus niet wil verkopen. Zij schuiven Jeremiah St. Juste naar voren als mogelijke versterking bij Ajax.