'Anwar El Ghazi moet redder in nood worden voor zwalkend Mainz'
i

Getty Images

'Anwar El Ghazi moet redder in nood worden voor zwalkend Mainz'

Rick Kraaijeveld • 15:23, 21-09-2023 / Laatste Update: 22:34, 11-12-2023

Anwar El Ghazi lijkt een overstap te maken naar het Duitse Mainz, althans volgens Sky Sports. El Ghazi is sinds zijn vertrek bij PSV afgelopen zomer transfervrij en is dus gratis op te pikken.

Het gaat niet lekker bij Mainz, dat uit de eerste 4 wedstrijden maar 1 punt haalde. Er werd verloren van Union Berlin, Werder Bremen en VfB Stuttgart. De club staat daarmee op de laatste plaats in de Bundesliga, samen met Köln en het gepromoveerde Darmstadt. Werk aan de winkel dus voor de nummer 9 van vorig seizoen.

Doelpunten nodig

Mainz heeft in die 4 wedstrijden maar 3 doelpunten gemaakt. Daarom willen ze dus nog een aanvaller erbij halen in de persoon van El Ghazi. De 28-jarige buitenspeler speelde vorig jaar 31 wedstrijden voor PSV en was daarin goed voor 9 doelpunten en 3 assists. Eerder speelde hij voor Ajax, LOSC Lille, Aston Villa en Everton.

Ajax

El Ghazi houdt momenteel zijn conditie op peil bij zijn oude club Ajax. De fans roepen ook daar om de rechtsbuiten vast te leggen voor dit seizoen, omdat Ajax een echte rechtsbuiten mist en El Ghazi dus gratis is en alleen salaris hoeft te kosten.