Arnaut Danjuma is a Toffee! Nederlander gepresenteerd bij Everton

Rick Kraaijeveld • 16:14, 23-07-2023 / Laatste Update: 07:48, 12-12-2023

Arnaut Danjuma is zondag officieel gepresenteerd als nieuwe aanwinst bij Premier League-club Everton. Een half jaar geleden was een huurcontract al in kannen en kruiken maar ging Danjuma halsoverdekop alsnog naar Spurs. Dat hebben ze Toffees hem vergeven, nu wordt hij alsnog 1 jaar gehuurd van Villarreal.

Danjuma zal nummer 10 gaan dragen bij Everton, waar hij vooral heen is gegaan vanwege het plan van Sean Dyche en de fans. "Ik had interesse van andere clubs maar er was een aantrekkingskracht tot Everton", zei hij in zijn eerste interview. "Dat komt door de fans, de historie en de manager. Everton is heel groot en het maakt me trots hier te zijn."

Tottenham

Uiteraard kwam ook de bijna overstap van de transferperiode in januari aan bod. "Ik weet dat ik toen ook al bijna hier zou gaan spelen, maar toen was er wat onzekerheid over de positie van de trainer maar ik denk dat het alleen maar mooier is dat ik er nu wel ben."

Met deze huurperiode vist Feyenoord achter het net. Vorige week bracht De Telegraaf het nieuws dat Feyenoord heel graag de Nederlander wilde inlijven als linksbuiten, waar ze zo naar op zoek zijn.