Bayern ziet in Sebastien Haller ideale opvolger van Robert Lewandowski: 'Geld is geen probleem'
i

Pro Shots

Bayern ziet in Sebastien Haller ideale opvolger van Robert Lewandowski: 'Geld is geen probleem'

Martijn Baars • 13:01, 26-04-2022 / Laatste Update: 09:49, 12-12-2023

Wordt Ajax deze zomer leeggekocht door Bayern München? Het zou maar zo kunnen. De Duitse recordkampioen aast namelijk niet alleen op Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch, maar ziet ook in Sébastien Haller een geschikte opvolger voor Robert Lewandowski, zo meldt Bild .

Omdat Lewandowski al een tijdje wordt gelinkt aan Barcelona, is het speculeren over zijn opvolging in Duitsland in volle gang. In de podcast Stammplatz van Bild worden dinsdag namen als Darwin Nuñez (Benfica), Romelu Lukaku (Chelsea) en Patrik Schick (Bayer Leverkusen) genoemd.

Al contact met zaakwaarnemer

Maar dé ideale kandidaat voor de spitspositie is Sébastian Haller, zo stelt Christian Falk, de Bayern-watcher van de Duitse tabloid. Bayern zou zelfs al contact hebben opgenomen met de zaakwaarnemer van de Ajax-spits, voor het geval Lewandowski inderdaad vertrekt.

'Geld is geen probleem'

Haller speelde tussen 2017 en 2019 in de Bundesliga voor Eintracht Frankfurt (24 goals in 60 wedstrijden) en heeft alles wat Bayern zoekt, zo stelt Bild. En hoewel Ajax anderhalf jaar geleden een recordbedrag van 22 miljoen euro aan West Ham United betaalden voor de spits, is geld geen probleem. "Zelfs als de Nederlanders 2 keer zo veel zouden vragen, is de transfer voor Bayern haalbaar."

Gravenberch, Mazraoui én Frenkie de Jong?

Eerder al werd bekend dat de Duitse voetbalgrootmacht de Ajacieden Gravenberch en Mazraoui wil halen. Bild heeft daarom al een nieuwe naam voor de club bedacht: FC Ajax München. Met het Ajax-trio is Bayern overigens nog niet uitgewinkeld. Volgens MARCA is een vertrek van Frenkie Jong bij Barcelona nabij. De ex-Ajacied zou ook naar München kunnen.