'Brighton laat topkeeper naar Chelsea gaan': mooie kans voor Bart Verbruggen
i

ANP

'Brighton laat topkeeper naar Chelsea gaan': mooie kans voor Bart Verbruggen

Martijn Baars • 18:18, 03-08-2023 / Laatste Update: 17:00, 11-12-2023

De zomer van Bart Verbruggen wordt alsmaar mooier. Het lijkt er nu sterk op dat de keeper van Jong Oranje bij Brighton & Hove Albion eerste keeper wordt. Vlak voor de start van het seizoen in de Premier League ziet de Nederlander zijn concurrent Robert Sanchez waarschijnlijk een toptransfer maken.

Brighton is volgens diverse Engelse media akkoord met Chelsea over een transfer van de Spaanse topkeeper, één van de uitblinkers bij het stuntende Brighton van vorig seizoen. Sanchez zou voor ruim 30 miljoen euro de overstap maken naar koopclub Chelsea.

Kepa of Sanchez

Daar moet hij de concurrentie aangaan met Kepa Arrizabalega, voor wie de Londenaren een paar jaar geleden liefst 70 miljoen euro op tafel gooiden. Op Stamford Bridge maakte hij die waarde nooit echt waar en Kepa verloor zelfs zijn plek onder de lat aan Mendy. Maar die is inmiddels voor het geld vertrokken naar Saoedi-Arabië.

Europa League

Het maakt Verbruggen ongetwijfeld niks uit: het vertrek van Sanchez betekent een mooie kans voor hem onder de lat in de Premier League en in de groepsfase van de Europa League. Brighton begint zaterdag 12 augustus met een thuiswedstrijd tegen promovendus Luton Town aan de Engelse competitie. De eerste topploeg waar Brighton tegen moet is half september Manchester United op Old Trafford.