'Daley Blind mag in de winterstop transfervrij vertrekken: Ajax accepteert zijn verzoek'
i

Getty Images

'Daley Blind mag in de winterstop transfervrij vertrekken: Ajax accepteert zijn verzoek'

Rick Kraaijeveld • 21:27, 14-12-2022 / Laatste Update: 00:24, 08-01-2024

Daley Blind zou volgens De Telegraaf komende transferperiode vogelvrij de deur uit mogen lopen bij Ajax. De speler zou voor het WK een transferverzoek ingediend hebben en Ajax zou dat dus hebben geaccepteerd. Blind kwam voor de winterstop al even niet meer voor in de plannen van trainer Alfred Schreuder.

Blind heeft nog een contract tot de zomer van 2023, maar omdat Ajax in is gegaan op het verzoek van Blind, zou hij in de winter al transfervrij weg mogen. Het Antwerp van Mark van Bommel - met Marc Overmars als technisch directeur - heeft verregaande interesse in de Nederlander, maar zij zullen niet de enige zijn. De ervaring van Blind én zijn WK-optreden zullen andere clubs ook wel interesseren, gezien hij transfervrij is.

Ajaxjongen

Blind is een echte Ajaxjongen, als 8-jarig jochie kwam hij daar te spelen en doorliep de hele jeugdopleiding tot aan zijn 18e toen hij zijn debuut maakte. Even werd hij verhuurd aan FC Groningen, maar daarna werd hij 4 keer landskampioen met Ajax. Na een uitstap naar Manchester United, waar hij de Europa League won, kwam hij weer terug bij Ajax. Hij maakte daar het wonderseizoen mee met de halve finale Champions League in 2019.

Dit seizoen was hij al even niet meer zeker van een basisplaats, dus wilde hij graag wat anders. Na een vakantie gaat hij op zoek naar een nieuwe club.