Drukke transferweken voor PSV: Van Ginkel bijna rond, daarna wachten op Pröpper en Luuk de Jong
i

Pro Shots / Thomas Bakker

Drukke transferweken voor PSV: Van Ginkel bijna rond, daarna wachten op Pröpper en Luuk de Jong

Martijn Baars • 11:08, 15-06-2021 / Laatste Update: 06:08, 07-01-2024

Voor de 5e keer is Marco van Ginkel een prooi van PSV. Komende week moet zijn 4e terugkeer definitief worden.

PSV heeft in aanloop naar de eerste training (volgende week vrijdag) nog een aantal belangrijke noten te kraken. Komende week wil technisch manager John de Jong opnieuw een aanwinst voor komend seizoen vastleggen. Normaal gesproken sluit Marco van Ginkel dan voor het eerst als contractspeler van PSV aan bij de trainingen, die vrijdag beginnen. Hij gaat dan voor de 5e keer PSV versterken, een record. 4 keer gebeurde dat op huurbasis, maar nu komt hij bij een definitief akkoord echt op de loonlijst te staan in Eindhoven. 

Vakantie

Terwijl het EK nog maar net van start is gegaan, maakt PSV zich langzaam maar zeker al op voor het nieuwe seizoen. Normaal gesproken zou de selectie van Roger Schmidt al vorige week begonnen zijn, omdat 6 weken preparatie voor de 1e officiële wedstrijd gebruikelijk is. Nu is in aanloop naar het Champions League-treffen (op 20 juli, 2e voorronde) gekozen voor een iets langere vakantie, na het drukke en net afgelopen corona-seizoen. 

Pröpper

Na Van Ginkel moet ook Davy Pröpper snel volgen, die hoger op het lijstje staat dan Joey Veerman. Mogelijk moet PSV toch nog schakelen in het keepersbestand. Hoewel de club nog niets heeft gehoord van het Duitse RB Leipzig, viel maandag in voetbalblad Kicker te lezen dat die club de eerste doelman van vorig seizoen wil terughalen. 

Keeper

Yvon Mvogo zou na het EK in aanmerking kunnen komen voor een verkoop. PSV-trainer Roger Schmidt gaf eerder aan ervan uit te gaan dat de Bundesliga-club Mvogo nog een seizoen bij PSV laat, ook na het vastleggen van Joël Drommel. Mvogo zelf vertelde daarna dat hij de concurrentie gewoon wil aangaan. 

Malen en Luuk de Jong

PSV-aanvaller Donyell Malen werd afgelopen week in Duitsland gelinkt aan een vertrek naar Borussia Dortmund, dat 30 miljoen euro voor hem zou willen betalen. In Spanje wordt PSV dan weer gelieerd aan een snelle terugkeer van Luuk de Jong, maar bronnen rond de spits geven aan dat die berichtgeving nog altijd voorbarig is en dat er nog geen officieel contractvoorstel is gedaan.

PSV wil hem komende zomer wel dolgraag terughalen, maar pas na het EK lijkt duidelijk te worden waar de toekomst van De Jong ligt.