Dusan Tadic helemaal niet naar Besiktas: Fenerbahçe is in gesprek met oud-Ajacied

Rick Kraaijeveld • 11:12, 16-07-2023 / Laatste Update: 07:59, 12-12-2023

Heisa alom in de Turkse pers op zondagmorgen: Dusan Tadic gaat helemaal niet naar Besiktas, luidt het in de kranten aldaar. De berichten komen uit dat Fenerbahçe de deal afgesnoept heeft. Tadic kwam vannacht aan op het vliegveld in Istanbul. Volgens Dagblad Sözcü was Fener sneller met een aantrekkelijk financieel plaatje.

Het nieuws komt in Turkije als een grote verrassing, de bladen dachten dat ze de krant voor zondag al naar de drukker konden sturen met Tadic in een Besiktas-shirt, maar die kwamen dus even bedrogen uit. Zaterdag iets over 12'en postte Fenerbahçe een video waarin Tadic aankwam op het vliegveld van Istanbul om juist bij die club te tekenen en niet Besiktas.

Lees ook: Deze bizarre statistiek laat zien hoe belangrijk Dusan Tadic was voor Ajax

Centjes

Volgens Sözcü was het financiële plaatje aantrekkelijker bij Fener. "In de onderhandelingen tussen Tadic en Besiktas zat een verschil van 2 miljoen, Fener maakte geen probleem van de vraagprijs."

Tadic liet eerder deze week zijn contract bij Ajax ontbinden nadat hij het niet eens was met het nieuwe beleid bij de club en de selectie niet sterk genoeg vond. Daarna gingen de geruchten dat hij bij Besiktas een contract van 2 jaar zou tekenen. Het contact werd bevestigd, maar Tadic zelf moest nog een beslissing nemen. Die lijkt hij nu genomen te hebben, maar niet in het voordeel van Besiktas.