Granit Xhaka weg bij Arsenal na jaren trouwe dienst: gepresenteerd bij Bayer Leverkusen
i

Getty Images

Granit Xhaka weg bij Arsenal na jaren trouwe dienst: gepresenteerd bij Bayer Leverkusen

Rick Kraaijeveld • 21:44, 06-07-2023 / Laatste Update: 08:04, 12-12-2023

Granit Xhaka is donderdag gepresenteerd als nieuwe speler van Bayer Leverkusen. De ex-aanvoerder van Arsenal tekent daar een contract tot de zomer van 2028. Hij keert daarmee terug naar de Bundesliga waar hij eerder al speelde voor Borussia Mönchengladbach van 2012 tot 2016.

De transfer betekent dat Xhaka na 7 jaar Arsenal verlaat. Hij was een zeer belangrijke speler in Londen, waar hij ook een aantal jaar aanvoerder was. De Zwitser begon zijn carrière via de jeugd van FC Basel. In 2012 ging hij naar Mönchengladbach en daarna naar Arsenal. Naar verluidt zal Leverkusen een bedrag van 25 miljoen overmaken, volgens Engelse media.

Xhaka had nog 1 jaar van zijn contract over, maar het was al wel duidelijk dat hij weg zou gaan deze zomer. "Ik ken de competitie al en ik heb alles gevolgd toen ik in Londen zat. Bayer is een mooie club met een grote historie en ambitieuze doelen", zei de middenvelder bij zijn presentatie. "Ik kijk er erg naar uit hier de komende jaren rond te lopen."

In totaal speelde Xhaka bijna 300 wedstrijden voor Arsenal (297) waarin hij 23 keer scoorde. Dit jaar had hij een belangrijke rol in de jacht naar de titel, die Arsenal uiteindelijk moest laten aan Manchester City.