Kjell Scherpen wordt verhuurd met kans op Champions League-voetbal: 'Belangrijk voor ontwikkeling'
i

Getty Images

Kjell Scherpen wordt verhuurd met kans op Champions League-voetbal: 'Belangrijk voor ontwikkeling'

Rick Kraaijeveld • 14:37, 06-07-2023 / Laatste Update: 05:49, 12-12-2023

Kjell Scherpen, keeper onder contract van Brighton and Hove Albion, wordt wederom verhuurd door de Engelse club. Dat meldt de club op de site. Vorig jaar werd hij al aan Vitesse verhuurd, komend seizoen mag hij een jaartje naar Oostenrijk, waar hij gaat keepen bij Sturm Graz. Hij maakt daarmee nog kans op Champions League-voetbal ook, de club speelt in de voorrondes.

Scherpen zit nu al 2 jaar bij Brighton, maar wordt telkens verhuurd. Hij werd respectievelijk aan KV Oostende, Vitesse en nu dus Sturm Graz verhuurd. Hij krijgt ook steeds meer concurrentie op de keeperspositie bij Brighton, dat eerder deze transferwindow Bart Verbruggen binnenhaalde. Die staat bij Jong Oranje ook al boven Scherpen.

Ontwikkeling

David Weir, de technische man bij Brighton, had een paar woordjes over voor het tijdelijke vertrek van de Nederlander. "Hij had een goede huurperiode bij Vitesse en het is belangrijk dat hij regelmatig blijft spelen. Dit is een goede kans voor hem", vertelde hij, "Daarbij heeft hij daar ook nog zicht op Europees voetbal, want Sturm Graz speelt in de voorrondes van de Champions League."

Verder gaf de technisch directeur aan dat hij de ontwikkelingen van de jonge keeper scherp in de gaten zal houden.