NAC Breda haalde om 23.59 uur, 1 minuut voor de transferdeadline, nog een speler
i

Pro Shots

NAC Breda haalde om 23.59 uur, 1 minuut voor de transferdeadline, nog een speler

Martijn Baars • 10:22, 01-02-2022 / Laatste Update: 05:40, 07-01-2024

De winterse transferperiode heeft in totaal 157 transfers opgeleverd op de Nederlandse markt. De KNVB zag een opvallende stijging van 20 procent van transfers binnen Nederland.

In totaal maakten 62 spelers een overstap binnen Nederland terwijl dat vorig jaar in dezelfde periode nog maar 52 spelers waren. De KNVB ziet daar 'een opvallende stijging' terwijl er juist een forse daling te zien is bij het aantal spelers dat een buitenlands avontuur aangaat. Waar vorig jaar nog 61 spelers Nederland inruilden voor het buitenland, daar zijn dat er nu slechts 45, een daling van 26 procent. Vanuit het buitenland kwamen er 50 spelers naar Nederland.

23.59 uur: laatste transfer

NAC Breda vertoonde het ultieme studentengedrag: om 23.59 uur, 1 minuut voor de deadline, werd Jeredy Hilterman nog aangetrokken. De aanvaller kwam over van FC Emmen, dat zelf juist de eerste club was met een transfer. Giovarny Sluiter was de 1e speler die deze winterse transferperiode een overstap maakte.

Nog open

Het valt niet uit te sluiten dat er nog wat transfers bij komen. Er kunnen namelijk nog altijd spelers vanuit Nederland vertrekken naar landen waar de transferperiode nog niet klaar is. Bekijk hieronder een overzicht van die Europese landen:

Israël (tot en met 3 februari)

Oostenrijk (tot en met 7 februari)

Turkije (tot en met 8 februari)

Azerbeidzjan (tot en met 9 februari)

Servië, Noord Macedonië en Montenegro (tot en met 11 februari

Roemenië en Hongarije (tot en met 14 februari)

Kroatië, Slovenië en Zwitserland (tot en met 15 februari)

Slowakije (tot en met 21 februari)

Rusland en Tsjechië (tot en met 22 februari)

Bulgarije en Polen (tot en met 28 februari)

Oekraïne (tot en met 2 maart)