'Premier League-club wil Owen Wijndal uit de penarie bij Ajax halen'
i

Pro Shots

'Premier League-club wil Owen Wijndal uit de penarie bij Ajax halen'

Rick Kraaijeveld • 17:56, 29-08-2023 / Laatste Update: 21:45, 11-12-2023

Owen Wijndal komt sinds zijn komst in Amsterdam niet lekker uit de verf en kan rekenen op weinig speeltijd. In Engeland zien ze toch wel wat in hem; Fulham zou in de laatste dagen van deze zomerse transferwindow nog een slag willen slaan en Wijndal staat op de lijst van mogelijke transfers, zo meldt The Telegraph.

Fulham heeft nog tot vrijdagavond 23.59 uur om Wijndal eventueel binnen te halen. Ze zijn in het bijzonder op zoek naar een extra wingback en de linksback van Ajax lijkt haalbaar. Ajax heeft namelijk een overschot op de linksbackpositie (als je Jorrel Hato erbij telt 4) en Wijndal heeft minuten nodig. Hij kwam vorige zomer over van AZ en speelde tot dusver 31 wedstrijden bij Ajax waarvan 20 als basisspeler.

Transfersom

Of hij voor een huurperiode weg zou gaan of permanent is niet duidelijk. Hij kan in ieder geval het pad volgen van oud-ploeggenoot Calvin Bassey die eerder deze zomer voor 23 miljoen naar Craven Cottage verkaste. Zijn basisdebuut was afgelopen weekend tegen Arsenal wat ongelukkig; hij pakte een rode kaart toen hij een blok op de middenlijn zette.