Ronaldo lijkt echt naar de zandbak te gaan: 'Oudjaarsdag presentatie als Al-Nassr-speler'
i

Getty Images

Ronaldo lijkt echt naar de zandbak te gaan: 'Oudjaarsdag presentatie als Al-Nassr-speler'

Rick Kraaijeveld • 20:38, 30-12-2022 / Laatste Update: 05:01, 12-12-2023

Arabische media melden dat het toch echt gaat gebeuren: Cristiano Ronaldo gaat tekenen bij de koploper van de Saoedische competitie; Al-Nassr. De hoedanigheid van het contract is onbekend en wordt veel over gespeculeerd. Televisiezender Al Arabiya zegt te weten dat hij op oudejaarsdag gepresenteerd wordt als speler van Al-Nassr. De medische keuring zou al gedaan zijn op vrijdag.

Cristiano Ronaldo is al even een free agent. Hij ging weg bij Manchester United nadat de situatie daar onwerkbaar was geworden. Zijn carrière vervolgt hij niet in Europa maar in het Midden Oosten. Al-Nassr, een club uit Saoedi-Arabië heeft een astronomisch contract klaarliggen voor de Portugese superster. Volgens CBS zou het eerste deel van de medische keuring al gedaan zijn.

WK 2030

Saoedi-Arabië wil heel graag het WK 2030 organiseren in het land. Prins Mohammed bin Salman Al Saud wil daarom veel bekende voetbalfiguren in het land laten spelen zodat het voetbal in Saoedi-Arabië wat meer op de kaart komt en het te boek komt te staan als voetballand. Ronaldo zou daarin een cruciale rol moeten spelen, hij zou zelfs ambassadeur van het toernooi worden na zijn carrière.

Naar verluidt wordt Ronaldo's tweede deel van de medische keuring gedaan in Riyadh en wordt hij zaterdag 31 december gepresenteerd bij Al-Nassr.\